Volledig scherm
PREMIUM
Het complex van de Belastingdienst aan de Laan van Westenenk in Apeldoorn is een zwaar beveiligd fort. Op het hek zit stroom, pottenkijkers hebben er niets te zoeken. © Rob Voss

Kijk mee achter de zwaarbeveiligde deuren van de Belastingdienst in Apeldoorn, kloppend hart van de belastingaangifte

Nederland vult weer massaal de belastingpapieren in. Zo’n 12 miljoen aangiften worden de komende maanden verwerkt. Dat gebeurt allemaal vanuit een zwaar bewaakt complex van de Belastingdienst in Apeldoorn. ,,Meneer, wilt u uw mobiel in de tas houden.”

Een hoog en donker stalen hek verspert de ingang naar het hermetisch afgesloten complex van de Belastingdienst in Apeldoorn. Rijen stroomdraad sieren de afrastering. Een bord op de parkeerplaats waarschuwt bezoekers dat foto’s maken streng verboden is. Videocamera’s op hoge palen all over the place. De boodschap is duidelijk: als je hier niets te zoeken hebt, wegwezen!

  1. Veluwse wisentstier mag zich in Brabant voortplanten

    Veluwse wisent­stier mag zich in Brabant voortplan­ten

    Een wisentstier die op de Veluwe is geboren is gisteren naar de Maashorst in Brabant gebracht. Hij mag zich bij de kudde daar gaan voortplanten. Ook een jonge wisent uit Natuurpark Lelystad is naar de Maashorst verhuisd. De stieren zijn genetisch niet verwant aan elkaar en aan de kudde. Daardoor kan de kudde zich verder uitbreiden zonder kans op inteelt. Er zijn nu nog vier wisenten die in een afgesloten gebied bij Radio Kootwijk rondlopen. Het is de bedoeling dat er een stier van buiten bij komt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn