Volledig scherm
© Manon de Boer/BD

Kinderboerderijen sluiten om vogelgriep

REGIO - Kinderboerderijen in Apeldoorn gaan uit voorzorg dicht. In het hele land kiezen kinderboerderijen er uit voorzorg voor om de poort te sluiten vanwege de vogelgriep die rondwaart.

Sinds gisteravond gelden extra maatregelen om de verspreiding van de griep tegen te gaan en het risico op besmetting van pluimveebedrijven te beperken. Kinderboerderijen, dierentuinen en hobbyvogelhouders moeten zorgen dat bezoekers niet in contact komen met de vogels.

Apeldoorn
Accres sluit in Apeldoorn kinderparadijs Malkenschoten en kinderboerderijen de Maten en Laag Buurlo. De laatste twee zijn naar verwachting een paar dagen dicht, het kinderparadijs een week.

Emmeloord
Kinderboerderij Emmelerbos in Emmeloord sluit ook de deuren in verband met de vogelgriep. Er is bij de kinderboerderij geen vogelgriep geconstateerd, maar het bestuur heeft de maatregel genomen in verband met de landelijke verordening.

Hattemerbroek
Voorzitter Samantha van Lohuizen van Kinderboerderij Voskuilerhoeve Hattemerbroek/Wezep:
"Vanaf vandaag hebben we de kinderboerderij gesloten, preventief. Voor de bezoekers, maar ook voor de dieren. We hebben alleen kippen, die hierdoor getroffen kunnen worden. Het hek zit op slot, daar hangen we een informatiebrief op. En we hebben het net op Facebook gezet. We zijn tot nader order gesloten."

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn