Kinderen in Oosterhuizen brengen verhalenboek uit voor Serious Request

VideoVele uren zijn ze eraan bezig geweest en nu is het klaar: het boek van kinderen uit groep 3 van OBS Oosterhuizen. Zelfgeschreven en ook nog eens zelf geïllustreerd. En de opbrengst van het boek gaat volledig naar 3FM Serious Request.

Burgemeester John Berends nam vandaag het eerste exemplaar in ontvangst. Aletta Zwart (6), die het idee bedacht voor het boek samen met Iris van het Hekke (6), vond dat heel indrukwekkend. ,,We mochten zelf op het podium komen en kregen als dank voor ons werk een pen cadeau van de burgemeester’’, vertelt Aletta. 

Ze is heel trots op het boek. ,,Ik heb verhalen gemaakt over prinsessen, over de ruimte en over een orkaan. Mees raakt in dat verhaal zijn papa en mama kwijt en komt in het ziekenhuis te liggen. Ook raakt hij zijn huis kwijt. Maar gelukkig komt het goed, hij vindt zijn papa en mama terug en samen gaan ze in een nieuw huis wonen.’’

'Verscheurde families'

De orkaan onlangs op Sint Maarten liet de kinderen inzien hoe heftig het is om familie kwijt te raken tijdens een ramp, vertelt haar moeder, Maaike Moulijn. ,,Het thema van 3FM Serious Request is dit jaar ‘verscheurde families’ en daardoor zagen ze dat kinderen hun ouders en ook bijvoorbeeld knuffels kwijtraakten. Dat raakte ze zo dat we besloten om de opbrengst van het boek te doneren aan de actie van 3FM.’’

In groepjes kwamen de klasgenoten van Aletta bij haar thuis om aan het boek te werken. Ze schreven verhalen en maakten verftekeningen als illustraties bij de verhalen. Uiteindelijk ging het boek naar de drukker en dat resulteerde dus in een boek met in totaal dertien verhalen in 136 pagina’s.

Het boek kost tien euro en wordt verkocht bij onder meer Nawijn & Polak en de boekhandel in Beekbergen en Eerbeek. Er zijn ook exemplaren, die door alle jonge schrijvers/illustrators gesigneerd zijn. Deze worden per opbod verkocht. Biedingen kunnen gemaild worden naar via verhalenvangroep3@gmail.com.

Volledig scherm
Kinderen brengen verhalenboek uit voor Serious Request © Maarten Sprangh

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn