Volledig scherm
Sint Voor Ieder Kind kreeg ook een plekje op deze container tegenover de Grote Kerk in Apeldoorn. © Arnoud Heins

Klarenbeekse Stichting Sint Voor Ieder Kind passeert magische grens

Terwijl Sinterklaas vandaag vanuit Apeldoorn terugkeerde richting Spanje, maakten ze bij de Klarenbeekse stichting Sint Voor Ieder Kind jubelend van vreugde de balans op. 

,,We hebben de grens van duizend kinderen gepasseerd", meldt initiatiefnemer Ilse de Valk-Boerkamp. Om precies te zijn hebben zij en haar mede-vrijwilligers de afgelopen periode 1.002 kinderen uit arme gezinnen blij gemaakt met 4 á 5 cadeautjes. Vorig jaar waren dat er nog 658. 

De stichting kan dus gerust een succes genoemd worden. Al gaf ze al eerder aan dat ook heel dubbel is. ,,Het geeft inderdaad ook aan hoeveel kinderen er geen sinterklaasfeest kunnen vieren.” In totaal kreeg de stichting circa 2000 aanmeldingen binnen. Dat betekent overigens niet dat er duizend aanvragers teleurgesteld werden. ,,De mensen die wij niet konden helpen, hebben veelal een cadeaubon van de stichting Leergeld ontvangen.”

In de regen op de fiets 

De stichting bestaat bij de gratie van donateurs en mensen die speelgoed aanbieden. Eén verhaal raakte Boerkamp in het bijzonder. ,,Een man van 75 kwam in de regen helemaal op de fiets vanuit Apeldoorn naar Klarenbeek om twee nieuwe spelletjes te brengen. Die had hij bij de Postcodeloterij gewonnen.” 

Overigens zit het werk in Klarenbeek er nog niet op nu de goedheiligman Madrid nadert. ,,We krijgen de kerstronde nog. Bedrijven die kerstpakketten overhouden kunnen ze bij ons inleveren. Daarmee kunnen wij arme gezinnen blij maken.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn