De huidige plek is in principe ideaal, maar er zijn wel allerlei hoofdbrekens, stelt de organisatie.
Volledig scherm
De huidige plek is in principe ideaal, maar er zijn wel allerlei hoofdbrekens, stelt de organisatie. © Stichting WHOE

Kofferbak Apeldoorn denkt na over andere plek

De jaarlijkse kofferbakverkopen langs het Apeldoorns Kanaal beginnen op die plek te knellen. De organisatie ziet zich met steeds weer een nieuwe beperking geconfronteerd en denkt zelfs voorzichtig over een nieuwe locatie. Maar in elk geval dit jaar is het evenement nog op de vertrouwde plek.

Deze zomer is het vijftiende seizoen van het populaire evenement. Op negen zaterdagen, beginnend op 30 juni, kunnen mensen spullen te koop aanbieden langs het kanaal tussen De Maten en Zuid. Met de verhuur van standplaatsen bekostigt de organiserende stichting WHOE hulptransporten naar Oekraïne. Inmiddels is zo 1,2 miljoen kilo aan spullen naar Oost-Europa gebracht. De houdbaarheid van het concept is nog lang niet verstreken. De standplaatsen zijn vrijwel elke zaterdag allemaal verhuurd en ook de belangstelling van kopers is groot.

Parkeren

De knelpunten zitten aan de praktische kant. Zo was het opnieuw puzzelen om voldoende parkeerruimte te vinden, vertelt WHOE-woordvoerder Ben van der Velden. Ook heeft de stichting te kampen met klachten van een aantal buurtbewoners. Er mag dit jaar bijvoorbeeld niets van glas meer worden verkocht, nadat er eerder scherven waren achtergebleven.

Ogen open

In een eigen bericht zinspeelt WHOE nu op vertrek naar een andere plek. Daar is in elk geval dit jaar nog geen sprake van, zegt Van der Velden. Voor deze zomer is voor elk knelpunt weer een oplossing gevonden. Als alles goed loopt kan ook de editie van 2019 zo maar weer op de traditionele locatie zijn. De stichting heeft evenwel de ogen open, legt Van der Velden uit.

De voorverkoop van grondplaatsen voor de kofferbakverkopen van dit jaar begint op 28 mei. Meer informatie is op www.kofferbakverkopen.nl te vinden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn