Kofferbakverkoop Apeldoorn beslist in januari over locatie

VIDEODe knoop wordt in januari doorgehakt. Of de jaarlijkse kofferbakverkoop langs het Apeldoorns Kanaal nog een aantal jaren op de huidige locatie blijft, hangt af van gesprekken met de gemeente.

Volledig scherm
Of de Kofferbakverkoop langs het kanaal blijft, wordt in januari besloten. © Jeroen Pol

Dat zei organisatie Ben van der Velden (WHOE) gisteravond voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering. Hij was aanwezig bij het aanbieden van een petitie aan burgemeester John Berends en wethouder Detlev Cziesso door buurtbewoonster Tanja Gort. Gewapend met 1175 handtekeningen pleitte zij voor blijven op de huidige plek. 

Het evenement bezorgt de buurt acht zaterdagen per zomer veel plezier en weinig overlast, benadrukte Gort. Als het vertrekt is nog niet zeker waarheen, aldus Van der Velden. Twee opties worden bestudeerd.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn