Volledig scherm
PREMIUM
De fundering voor de nieuwe Charly ligt er al. Links boven tussen de bomen door is cafetaria ‘t Bikkertje te zien. © Maarten Sprangh

Komst tweede cafetaria leidt tot grote zorgen in Ugchelen

De komst van een tweede cafetaria leidt tot grote zorgen in het dorpshart van Ugchelen. Omwonenden zijn bang voor overlast en de bestaande cafetaria vreest voor de toekomst, als letterlijk op een steenworp afstand een concurrent zijn deuren opent. 

Op de hoek van de Ugchelseweg en de Ugchelsegrensweg was café Back in Town een vertrouwd gezicht in het dorpsbeeld. Na een reeks rechtszaken moesten de uitbaters Toon Hartgers en Gonnie Bakker hun kroeg vorig jaar echter opgeven, na daar 29 jaar hun pilsjes te hebben getapt. De pandeigenaar - Busser Horeca Service - had andere plannen.

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn