Koning verliest miljoenensubsidie voor Kroondomein Het Loo als hij gebied blijft afsluiten

videoOm de miljoenensubsidie voor het Kroondomein te behouden, moet koning Willem-Alexander het natuurgebied op de Veluwe 358 dagen per jaar open stellen. Landbouwminister Carola Schouten heeft de schimmige uitzonderingsregels uit de subsidieregeling voor de komende jaren geschrapt.

19 reacties

 • B Zieleman

  9 maanden geleden
  Ze krijgen al bijna 45,7 miljoen in 2021!!! Belachelijk! "In totaal ontvangt de koning ruim 6 miljoen euro, de koningin ruim 1 miljoen en prinses Beatrix ruim 1,6 miljoen. Als persoonlijk inkomen is dat in 2021 voor koning Willem-Alexander 998.000 euro en 396.000 euro voor koningin Máxima. Vergeleken met een jaar eerder betekent dat voor Willem-Alexander een plus van 5,2 procent, ofwel 49 duizend euro. Maxima gaat er 5 procent op vooruit met een plus van 19.000 euro." Bron: Business Insider.
 • Pieter J. den Ouden

  9 maanden geleden
  3 maanden sluiten=9 maanden open. Pas de subsidie dan naar 9/12e aan. Geef dat snoepje voor de dorst aan Koffeman cs dan kan hij zich in al z'n kleinheid ' groot' voelen.
 • I Lange

  9 maanden geleden
  En daar moeten we in Nederland dan jaren en miljoenen euro's later op wachten. Regelmatig hebben we dit gezien op TV waarbij de elite en politiek kampioen is de burger van het kastje naar de muur sturen zonder gesprek of antwoorden. Ik bid voor nieuwe verkiezingen waarbij ik hoop dat stemmer eindelijk de ogen is geopend hoe a-sociaal dit land geregeerd wordt door mannen met diepe broekzakken.
 • G.J. Algra

  9 maanden geleden
  Dank zij Partij voor de dieren en D66 kunnen we straks helemaal niet meer in het kroondomein. Geen subsidie dan hele jaar gesloten. De partijen zullen dan de koning hiervan de schuld willen geven maar dat is dan geheel onterecht.
 • Frank Appels

  9 maanden geleden
  Natuurmonumenten sluiten delen 4 maanden per jaar af. Hoge Veluwe is het hele jaar gesloten, tenzij je een kaartje koopt. Openstellingsbijdrage voor de delen van die gesloten worden krijgt het Kroondomein niet.

Apeldoorn