Koningin Máxima bezoekt Nlgroeit in Apeldoorn en geeft tips aan Gelderse ondernemers

Video+updateKoning Máxima woont vanmiddag in Apeldoorn een evenement bij van nlgroeit, een platform waar ondernemers elkaar helpen om zich verder te ontwikkelen. De koningin neemt deel aan rondetafelgesprekken. Het is voor het eerst dat nlgroeit, voor deze gelegenheid omgedoopt tot gelderlandgroeit, in Gelderland een evenement houdt. 

Máxima is vaker bij bijeenkomsten van nlgroeit. Zij is lid van het Nederlands Comité voor Onernemerschap, dat is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De koningin draagt ambitieus ondernemerschap een warm hart toe. 

Nlgroeit richt zich op ondernemers met een jaaromzet van minimaal een miljoen euro en de ambitie om te groeien. Het platform koppelt onder meer ervaren ondernemers - mentoren - aan bedrijven die meer houvast zoeken bij hun zoektocht naar verdere ontwikkeling. En dat werkt, zo blijkt uit onderzoek waarvan de resultaten vandaag tijdens het evenement in Apeldoorn worden gepresenteerd. Ondernemers die zich laten coachen door een mentor doen het beter dan midden- en kleinbedrijven die zich niet laten begeleiden. Ze groeien sneller en makkelijker, zijn effectiever, ervaren minder stress, hebben meer plezier in hun ondernemerschap en hun bedrijven hebben een hogere productiviteit. Het onderzoek is gedaan door het Erasmus Center for Entrepeneurship.

Koningin Máxima in de hal van Centraal Beheer in Apeldoorn, waar zij vandaag een bijeenkomst met ondernemers bijwoont.
Volledig scherm
Koningin Máxima in de hal van Centraal Beheer in Apeldoorn, waar zij vandaag een bijeenkomst met ondernemers bijwoont. © Foto Rob Voss

Op het evenement vandaag wisselen tachtig ondernemers ervaringen uit tijdens rondrafelgesprekken en geven elkaar tips en advies. Het koninklijke bezoek begon om 13 uur.

Behalve Máxima schuiven ook Commissaris van de Koning John Berends, waarnemend burgemeester van Apeldoorn Petra van Wingerden en Kamerheer van de Koning in Gelderland prof. dr. Daniël Wigboldus aan. Een kamerheer ondersteunt en adviseert bij de voorbereiding en uitvoering van koninklijke bezoeken aan hun regio.

Máxima is vaker bij bijeenkomsten van nlgroeit. Zij is lid van het Nederlands Comité voor Onernemerschap, dat is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Volledig scherm
Máxima is vaker bij bijeenkomsten van nlgroeit. Zij is lid van het Nederlands Comité voor Onernemerschap, dat is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. © Rob Voss
Máxima in Apeldoorn
Volledig scherm
Máxima in Apeldoorn © Rob Voss
Máxima in Apeldoorn
Volledig scherm
Máxima in Apeldoorn © Rob Voss
  1. Gloednieuw verpleeghuis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellende coronapatiënten
    PREMIUM

    Gloednieuw verpleeg­huis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellen­de coronapa­tiën­ten

    De kamers en gangen baden in het daglicht, het ruikt er nieuw, de verf lijkt net opgedroogd. Het gloednieuwe verpleeghuis op de voormalig Juliana-locatie is helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners. De naamplaatjes van de gelukkigen zitten al op de deuren. Maar de kamers worden voorlopig niet bewoond door de geplande groep zorgbehoevenden. Het pand aan de Koning Lodewijklaan gaat eerst dienstdoen als zorghotel.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn