Kristie moest Belastingdienst 92.000 euro betalen: ‘Jarenlang dronk ik alleen oploskoffie’

toeslagenaffaireAngst, onzekerheid, schaamte. Jarenlang zijn ruim 2.700 inwoners van deze regio onterecht bestempeld als fraudeur en gemangeld door de Belastingdienst. Met herkenning en compensatie is het leed van de toeslagenaffaire niet voorbij, benadrukken gedupeerden Kristie Rongen (45) uit Lelystad en Christina* (47) uit Apeldoorn. ,,Ik dronk jarenlang alleen maar oploskoffie.”

7 reacties

 • J graaff

  11 maanden geleden
  de politiek en het gehele management van destijds zijn hier debet aan. Alle waarschuwingen van de deskundigen op de vloer, zijn weg gewuifd. Fraude bestrijding met een hark met grote tanden. En nu een zogenaamde compensatie met maatwerk. Los van de tijd dat dit gaat duren zal geen enkele compensatie genoeg zijn voor de jaren van leed en ellende
 • jos zoet

  11 maanden geleden
  Nederlands belastingstelsel... Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan en miljarden aan burocratie kost.
 • M.M. Bonder

  11 maanden geleden
  Het wordt hoog tijd om ons intens ingewikkelde belastingstelsel te hervormen! Voor iedereen bijvoorbeeld 25% belasting over alles, en huur en kinderopvang af te rekenen naar draagkracht. Zonder tussenkomst van toeslagen. Als het niet goed gaat zoals het is, moet er iets eenvoudigs bedacht worden zodat het wel goed gaat.
 • M.G. Blom

  11 maanden geleden
  Afgezien van het feit dat 'gelach' 'gelag' had moeten zijn heeft J Verboom absoluut gelijk. Ondanks vele waarschuwingen van de werkvloer aan hogere leidinggevenden en de politiek is de Toeslagenaffaire geworden tot wat die is gebleken te zijn, een gruwel voor velen en niet alleen een financiële. De Belastingdienst, dus alle Belastingdienstmedewerkers (met of zonder bemoeienis met toeslagen) daarvan - en ook nog eens onterecht - te beschuldigen doet pijn.
 • Joost Van Zutphen

  11 maanden geleden
  Dit is een direct gevolg van de in de bevolking, vervolgens ook in de Tweede Kamer breed gedragen dwang richting belastingdienst om fraudeurs harder aan te pakken. Van links tot rechts breed gedragen, door de hele bevolking, dus ook alle ambtenaren en rechters. Door staatssecretarissen en medewerkers van de belastingdienst is steeds gewaarschuwd voor excessen, maar de dwang van ons allemaal bleef. Kijk dus naar de echte schuldigen, de bevolking. Wij allemaal.