Kritiek op islamitische basisschool in Apeldoorn hoort erbij, weet directeur: ‘Beeld is te zwart-wit’

met video‘Draagt niet bij aan de integratie’ of ‘helpt niet mee aan het begrijpen van Nederlandse normen en waarden’. Nog voordat de eerste islamitische basisschool in Apeldoorn vandaag startte, was er kritiek. Directeur Gencay Alici meent dat het beeld te zwart-wit is. ,,Kom eens kijken, denk ik dan.”

8 reacties

 • Martin Schuitert

  5 maanden geleden
  Marianne Klaasen 100 % eens !!
 • Pascal Gortel

  5 maanden geleden
  Kijk maar eens naar de islamitische school in Amsterdam waar tonnen zoek zijn..
 • Eric Moll

  5 maanden geleden
  @Andre Eggerding: Het gaat om Islamitische scholen in Nederland, waar elke religieuze splintergroep zijn eigen school kan en mag beginnen. Mijn stelling is: Moslims vinden hun eigen Islamitische normen en waarden belangrijker dan de Nederlandse. Ik keur dat af. En natuurlijk keur ik de doodstraf om homo zijn af, zoals in Islamitische landen gebeurt. Dus niet IK, maar de Moslims vinden hun Islamitische normen en waarden belangrijker dan de westerse (Nederlandse) normen en waarden. Snap je 't nu?
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @ Eric Moll, je bent de Islamitische landen vergeten waar de doodstraf staat op het homo zijn.Dat vind jij een vorm van hogere waarden en normen.
 • Eric Moll

  5 maanden geleden
  Dankzij het oer-confessionele deel van de bevolking zitten we met deze ellende van elke splintergroep die een eigen school wil. En om ook man en paard te noemen: met name Moslims stellen hún normen en waarden boven die van ons. Onderwijs moet voor elk kind overal en altijd gelijk zijn, met duidelijke doelen en methodes, zonder dogma's. De énige onderwijsrichting die dat garandeert is de openbare. De rest is gericht op zieltjeswinnen en 'houden wat je hebt'. En één systeem is veel minder duur.