Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de Koning was de reden om af te wijken van de verplichting om het Kroondomein 358 dagen per jaar open te stellen voor publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de Koning was de reden om af te wijken van de verplichting om het Kroondomein 358 dagen per jaar open te stellen voor publiek. © Rob Voss | RVD / Paul Tolenaar

Kroondomein dicht vanwege ‘persoonlijke levenssfeer’ koning Willem-Alexander: ‘Het wordt steeds gekker’

Het Kroondomein gaat jaarlijks in het jachtseizoen drie maanden op slot vanwege de ‘persoonlijke levenssfeer’ van de koning. Dat stelt minister Carola Schouten van Landbouw in antwoord op Kamervragen naar aanleiding van de miljoenensubsidie voor het Kroondomein.

3 reacties

 • Harm Hillevreugd

  2 jaar geleden
  Wat een zielig figuur om 3 maanden in de gelegenheid te worden gesteld om een paar herten en wilde zwijnen neer te knallen. En nog veel erger dat een hielenlikker als mevrouw Schouten geen ballen heeft om dit te verbieden. Wordt hoogtijd dat het hele koninklijke huis gaat verhuizen naar de efteling. Kunnen de fans zich daar vermaken om daar selfies te schieten.
 • Fred Trooster

  2 jaar geleden
  Van de zotte....! Dat wij dit nog pikken in 2021 ! Volkomen uit de tijd van de middeleeuwen dat rover hoofdman gedrag.... Ze zijn niks meer dan de gemiddelde Nederlander dus gedraag je daar naar.... Ik zou me schamen om als een stel parasieten de Nederlandse bevolking uit te zuigen....
 • Marianne Klaasen

  2 jaar geleden
  Inderdaad krankzinnig dat je belastinggeld ontvangt van de burger (en fors ook) en dat je daardoor kunt gaan jagen. Ofwel terug geven die subsidie met terugwerkende kracht ofwel onmiddellijk stoppen met die jacht en gewoon open stellen voor elke burger. Wordt de persoonlijke levenssfeer van de belastingbetaler ook zo beschermd? Nee dus. Die mag zich scheel betalen aan al deze flauwekul en geldverslindende hobby's.