Een toegangsbord bij Kroondomein Het Loo. De koning mag het gebied niet meer maanden per jaar afsluiten, als hij de subsidie van het Rijk voor het onderhoud van het Veluwse natuurgebied wil behouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een toegangsbord bij Kroondomein Het Loo. De koning mag het gebied niet meer maanden per jaar afsluiten, als hij de subsidie van het Rijk voor het onderhoud van het Veluwse natuurgebied wil behouden. © ANP

Kroondomein dit najaar al open? ‘Dat zou een groot gebaar van de koning zijn’

Al decennia is Kroondomein Het Loo in het najaar afgesloten voor het publiek. De koning kan dan ongestoord jagen op de Veluwe. Nu de miljoenensubsidie voor natuurbeheer wordt gekoppeld aan verplichte openstelling luidt de vraag, wat gaat Willem-Alexander doen?

9 reacties

 • J Willemsen

  1 maand geleden
  Wat een drukte, totaal niet interessant
 • willem smalen

  1 maand geleden
  Die Van Oranje zal wel weer een list bedenken...
 • P. Bloemheuvel

  1 maand geleden
  Lekker dicht laten dat kroondomein.
 • Frank Ugchelen

  1 maand geleden
  Beste mensen, het Kroondomein krijgt geen openstellingsbijdrage voor de gebieden die gesloten worden ! Alleen een natuurbeheersbijdrage en deze varieert afhankeleijk of het heide , bos, of wat anders is. Wanneer de terreinen jaarrond open gaan krijgt het kroondomein per hectare er aan Openstellings voorzieningenbijdrage € 38,99 entoezichtsbijdrage € 17,93 extra bij. Dit zijn bedragen die , mits men aan de fiscale eisen voldoet, elke natuurterrein eigenaar in Nederland krijgt.
 • Emma Nieboer

  1 maand geleden
  Al 5 jaar lang boven de wet gesteld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn