Johnny Louvet proost nog één keer met al zijn vrienden en bekenden voor De Flierefluiter.
Volledig scherm
Johnny Louvet proost nog één keer met al zijn vrienden en bekenden voor De Flierefluiter. © Maarten Sprangh

Laatste wens van Johnny komt uit: biertje in zijn stamkroeg

Een bijzondere dag voor Johnny Louvet uit Apeldoorn. De zieke vijftiger had nog één wens en deze kwam woensdag in vervulling: een biertje drinken met al zijn vrienden in zijn stamkroeg ‘De Flierefluiter’.

Quote

John komt hier al vanaf zijn jeugd, al die jaren is hij blijven komen

Jessica van der Elburg

Louvet is ongeneeslijk ziek vanwege uitgezaaide kanker en brengt zijn dagen tegenwoordig door bij het hospice in Beekbergen. Lang te leven heeft hij waarschijnlijk niet meer. Hij had nog één laatste wens: zijn eigen huis in Apeldoorn bekijken en een biertje drinken in zijn eigen stamcafé De Flierefluiter. Zijn droom werd werkelijkheid dankzij de Veluwse Wens Ambulance; in een brancard is Louvet vervoerd naar zijn favoriete plekken.

Wat Louvet niet weet is dat via vrienden en bekenden de plannen voor deze woensdag bekend zijn. Zeker honderd mensen, zo niet meer, staan hem daarom bij De Flierefluiter tot zijn grote verrassing op te wachten. Gezamenlijk toasten ze met een biertje in de hand. ,,Er zijn nog heel veel mensen. En dat is wel bijzonder, want de eersten waren er al rond 14 uur”, vertelt eigenaresse Jessica van der Elburg aan het begin van de woensdagavond. ,,John komt hier al vanaf zijn jeugd, al die jaren is hij blijven komen. Heel bijzonder dat er zoveel mensen zijn, het is echt een soort reünie geworden.”

Bitterballen

Ondertussen is Van der Elburg de favoriete hapjes aan het maken voor Louvet: bitterballen, zoals hij ze aan de Marktstraat zo vaak heeft gehad. Tegenover deze krant kan hij moeilijk onder woorden brengen hoe hij zich voelt, maar dat hij blij is dat zijn laatste wens is uitgekomen moge duidelijk zijn.

Van der Elburg is blij dat ze een bescheiden rol kan spelen in het uitkomen van de wens. ,,Eigenlijk zijn we op woensdag gesloten, maar hier maken we natuurlijk een uitzondering voor. Hier ben je ook een café voor, een soort tweede thuis. Voor mij is het mooi dat het zo druk is, maar het gaat vandaag natuurlijk alleen om John.”

Quote

Hier ben je ook een café voor, een soort tweede thuis

Jessica van der Elburg

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn