Volledig scherm
PREMIUM
Jos van Wijk © FOTO HISSINK

Laatste Wil: opmerking zorgminister over ‘zelfmoordhandleiding’ laat ons koud

Hij ligt er bepaald niet van wakker dat het Openbaar Ministerie mogelijk opnieuw het vizier richt op zijn coöperatie. Jos van Wijk, voorzitter van Coöperatie Laatste Wil, leest gelaten de uitspraken van zorgminister Hugo de Jonge. ,,Het zou mooi zijn als de politiek eindelijk eens zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.’’

De zorgminister laat bij het beantwoorden van Kamervragen weten dat het Openbaar Ministerie (OM) kijkt naar de ‘handleiding’ die Laatste Wil volgens Kamerleden op haar website zette. Of het OM daarin een zaak ziet, bepaalt de dienst zelf. De minister vindt dat de coöperatie wel vaker de grenzen van de wet opzoekt. 

  1. Nieuwe naam gezamenlijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’
    PREMIUM

    Nieuwe naam gezamen­lijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’

    Er was een flink geldbedrag nodig om tot een nieuwe naam te komen voor het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Die twee gingen in september dit jaar samen verder onder de naam ‘Phion, orkest van Gelderland & Overijssel’. Hoeveel deze naamswijziging had gekost, werd niet naar buiten gebracht. Maar na vragen van de PVV-fractie aan het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel is er nu toch duidelijkheid. Het prijskaartje: 73.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn