De kermis op de parkeerplaats bij het Omnisport in Apeldoorn, dit tafereel zien we de komende maanden nog niet is de verwachting. Een strop voor kermisondernemers.
Volledig scherm
PREMIUM
De kermis op de parkeerplaats bij het Omnisport in Apeldoorn, dit tafereel zien we de komende maanden nog niet is de verwachting. Een strop voor kermisondernemers. © Kevin Hagens

Landelijk kermisexperiment in Apeldoorn: ondernemers bouwen ‘coronavrije kermis’

Kermisexploitanten bouwen komende week aan een ‘proefkermis’ op een terrein bij Van der Valk in Apeldoorn. Het experiment waar allerlei corona-bestendige maatregelen worden getest, moet als landelijk voorbeeld dienen voor kermissen in een ‘anderhalvemetersamenleving’. ,,We staan nu machteloos.”

 1. Emotionele klap in coronajaar, deze mensen verloren een dierbare: ‘Ik mis haar verschrikkelijk’
  PREMIUM
  1 jaar corona

  Emotionele klap in coronajaar, deze mensen verloren een dierbare: ‘Ik mis haar verschrik­ke­lijk’

  Het is dit weekend een jaar geleden dat de allereerste officiële coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Wij vroegen lezers hun gevoel over 1 jaar corona met ons te delen. En dat deden ze massaal. Sommige van hen kijken terug op een jaar vol verdriet, omdat zij in coronatijd een dierbare hebben verloren. ,,Het onpersoonlijke afscheid blijft onverteerbaar.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Fikse brand verwoest woning in Raalte
  Play

  Fikse brand verwoest woning in Raalte

 2. Rutte: Als ik vertrek uit politiek, ga ik onderwijs in
  Play

  Rutte: Als ik vertrek uit politiek, ga ik onderwijs in

Apeldoorn