Volledig scherm
PREMIUM
Het leegstaande pand aan de Vlijtseweg naast de Aldi. © Kevin Hagens

Lange leegstand door verbod op Action? Echt niet nodig, zegt gemeente Apeldoorn

Wordt het jarenlange leegstand in twee winkelruimtes op ‘Winkelcentrum de Vlijt’ nu de gemeente Apeldoorn daar de komst van Kruidvat en Action verbiedt? Dat is helemaal niet nodig, blijkt uit een inventarisatie van de gemeente. Een fitnesscentrum bijvoorbeeld mag er zo in. Dat levert echter minder geld op.

De eigenaar van de winkellocatie (Dreef Beheer, het vastgoedbedrijf achter DekaMarkt) liet aan de Vlijtseweg veel meer winkelmeters bouwen dan DekaMarkt en Aldi nodig hebben. Door de permanente klantenstroom van die supermarkten willen andere winkelketens zich daar graag naast vestigen. Die winkelruimtes zouden dus zo te verhuren zijn, was het idee, en voor goede huuropbrengsten zorgen.

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn