Volledig scherm
Het was geblazen op de platenbeurs, waar niet alleen maar vinyl verkocht werd. © Maarten Sprangh

Langste Platenbeurs in Apeldoorn volgend jaar nog langer, na succesvolle eerste editie

Dat vinyl hot is, dat wist de Apeldoornse ‘platenboer’ Wilco de Bruin ook wel. Maar dat het nieuwe evenement De Langste Platenbeurs van Nederland zoveel volk zou trekken, overtrof zijn stoutste verwachtingen. 

,,Hoeveel precies durf ik niet te zeggen, maar enkele duizenden bezoekers zijn er zeker geweest’’, zegt hij. ,,Niet normaal. Ik hoorde van standhouders dat er zelfs mensen uit Engeland en Duitsland speciaal voor deze beurs naar Nederland zijn gekomen. Alle standhouders hebben een mooie boterham verdiend.’’

Jonge mensen

De eigenaar van platenwinkel Variaworld is sowieso wel in voor een feestje, maar zag zijn kans waar toen er met het wegvallen van de Harleydag op pinkstermaandag een gat in de evenementenkalender ontstond. Hoe lang de langste platenbeurs precies was, weet hij niet eens. ,,Maar daar ging het ook helemaal niet om. Je moet toch een mooie titel hebben. Met 75 kramen was het in elk geval een flinke beurs.’’ Hij verbaasde zich over de vele jonge mensen die kwamen opdagen. 

,,Of we volgend weer een Langste Platenbeurs hebben in Apeldoorn? Reken maar van yes! Misschien kunnen we dan wel verder groeien naar 100 kramen.’’   

  1. Stoep met hoogteverschillen in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’
    PREMIUM

    Stoep met hoogtever­schil­len in Apeldoorn: ‘Het is wachten tot het een écht keer gruwelijk misgaat’

    Een opstapje hier, een afstapje daar, de ene met een behoorlijk hoogteverschil, de andere slechts millimeterwerk. Voetgangers moeten zich de ogen goed te kost geven op de van vele hoogteverschillen voorziene stoep, op het Stationsplein in Apeldoorn. Voor je het weet, lig je op je snuit. ,,We zijn bijna een EHBO-post”, zucht bedrijfsleider Brian van der Heide van Bakkerij Bart.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn