Volledig scherm
De Ichtus-leerlingen konden zelf aan de slag. © Rob Voss

Leerlingen pakken de schep: Apeldoorn heeft tweede minibosje

De wijk Zevenhuizen in Apeldoorn kent sinds vrijdag twee minibosjes. Leerlingen van PC Daltonschool Ichthus hebben geholpen zo'n ‘tiny forest’ aan te planten naast hun schoolplein aan de Kalmoesstraat.

Een tiny forest is een compact bos met inheemse beplanting, in een stadse omgeving. Het heeft de grootte van een tennisbaan. Dankzij natuurorganisatie IVN en Nationale Postcode Loterij kan Apeldoorn vier van die minibosjes aanleggen. De eerste is vorig jaar geopend, ook in Zevenhuizen. Die ligt tussen de Agricolastraat en de Pythagorasstraat.

Les in buitenlokaal

Bij het nieuwe tiny forest komt een buitenlokaal, waar kinderen les kunnen krijgen over de natuur. De hoop is dat ook buurtbewoners het bosje gaan gebruiken voor ontmoeting en ontspanning. Daarnaast moet het bijdragen aan de biodiversiteit in de stad, en zorgen voor wat verkoeling op warme dagen en opname van water bij hevige neerslag.

Er zijn vrijdag zo’n 1200 boomjes de grond in gegaan. Apeldoorn gaat naast de Zevenhuizense locaties nog twee tiny forests aanleggen. De locaties daarvan zijn nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn