Archiefbeeld ter illustratie: een protestmars tegen geweldpleging op mensen met een LHBTIQ+ achtergrond.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie: een protestmars tegen geweldpleging op mensen met een LHBTIQ+ achtergrond. © ANP

Lezers over voorrang LHBTIQ+’ers en immigranten bij vacatures gemeente Apeldoorn: ‘Discriminatie!’

LezersreactiesOf lezers van de Stentor ook vinden dat lesbiennes, transgenders, mensen met een beperking of niet-westerse immigranten een streepje voor verdienen bij sollicitaties? Niet echt, als we afgaan op reacties van onze lezers op dit voornemen van de gemeente Apeldoorn. De stroom aan cynische Facebookreacties op dit nieuws wordt zelden onderbroken door een goedkeuring. Algehele teneur: diepe verontwaardiging.

5 reacties

 • Julius Bruins

  2 weken geleden
  Ik vind het prima dat ze deze groepen voortrekken bij sollicitaties, heel veel mensen met een psychische stoornis blijven thuis terwijl ze zich best nuttig kunnen maken in onze maatschappij.
 • E. Bosma

  2 weken geleden
  Het is voortaan: Bij gelijke ongeschiktheid gaat de voorkeur uit naar een gekleurde, gehandicapte, mens (m/v mag niet meer) met een bewijs van statushouder. Binnenkort moeten we nog meer vluchtelingen en Marokkanen invliegen. Wel eens nagedacht over wie we dan aan de kant zetten? Is dat geen discriminatie? Wit, boven de 50, herintreders, gedeeltelijk WAO? Als ik de cijfers lees over hoeveel mensen we nodig hebben voor de arbeidsmarkt, vraag ik me af of voorrang gepast is.
 • jos zoet

  2 weken geleden
  Doorgeslagen...Blijkbaar heeft Apeldoorn geld zat voor dit soort ideeën...
 • D.J. Pater

  2 weken geleden
  In mijn directe omgeving ken ik een transgender vrouw. Toen ik haar het artikel uit De Stentor liet lezen over de Gemeente Apeldoorn, werd ze daar bepaald niet vrolijk van. Zij is jaren geleden in een compleet andere omgeving gaan wonen en werken, juist om daar NIET als transgender vrouw bekend te staan. Zij zou bij eventuele toekomstige sollicitaties nooit vermelden dat zij een transgender vrouw is. Zij vindt dat de Gemeente Apeldoorn compleet doorslaat met deze werkwijze.
 • Rob Brama

  2 weken geleden
  Je zal toch een zwarte, invalide, homoseksuele, transgender zijn die vlucht uit het Midden-Oosten. Ik denk dat ze dan Alex en Max uit de Eikenhorst zetten zodat je daar kan wonen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn