De eerste Islamitische school in Apeldoorn komt in de wijk De Maten.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste Islamitische school in Apeldoorn komt in de wijk De Maten. © Kevin Hagens

Lezersreactie | ‘Onderwijs en geloof combineren blijft onlogisch’

JOUW MENINGLezer Jaap van Amersfoort reageert op het artikel ‘Eerste islamitische basisschool in Apeldoorn komt niet op droomlocatie, maar gaat deze zomer wel open’. 

4 reacties

 • Robbert Scholten

  11 maanden geleden
  Onderwijs heeft zijdelings met het geloof te maken,geloof is nou eenmaal iets uit onze cultuur,en alom tegenwoordig,ik ben een sterk voorstander van openbaar onderwijs,
 • Wim Pasman

  11 maanden geleden
  Volledig eens met Jaap van Amersfoort. Buiten schooltijd hebben de ouders gelegenheid genoeg om de kinderen eventueel een geloof bij te brengen. De school kan de tijd beter besteden aan taal, rekenen en schrijven dan zich bezig te houden met een bepaalde religie.
 • T. Klok

  11 maanden geleden
  Schrijver die beweert dat onderwijs op pure wetenschap zou zijn gebaseerd, gaat direct de mist in met Columbus, en bewijst daarmee zijn ongelijk. Onderwijs is altijd gekleurd! Laat het dan in elk geval gekleurd zijn naar inzicht en keuze van de ouders en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Daarom kiest de meerderheid van de ouders ook voor bijzonder onderwijs. Het openbaar onderwijs heeft niet per se een goede naam, dus fijn dat we nog een keuze hebben!
 • Alexander Bolhuis

  11 maanden geleden
  Helemaal mee eens, geloof hoort niet thuis op school, dat hou je voor thuis en in de kerk/moskee/synagoge en wat er nog meer voor een geloofs- en gebedshuizen zijn. Het is ook absoluut niet goed voor de integratie van deze kinderen. Afschaffen dat onderwijs met een een aparte geloofsovertuiging, het brengt de samenleven niets.