Fietsers in de binnenstad van Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers in de binnenstad van Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Lezersreactie: ‘Voetganger is koning in binnenstad Apeldoorn’

LezersreactieLezer G. Olde Hanhof reageert op het bericht ‘Auto en fiets verliezen terrein in binnenstad Apeldoorn, voetganger wint’, over de plannen van de gemeente Apeldoorn om de binnenstad om te vormen tot een meer parkachtig gebied. 

4 reacties

 • Jan Wentzel

  1 maand geleden
  Vanmiddag (zaterdag 26 juni) ben ik eens naar de Kapelstraat gaan kijken of afsluiten wel nodig is. Alle terrasjes waren volbezet. Aan het begin van de straat staat het bord "afstappen" voor fietsers. Ik liep met de fiets aan de hand het straatje door. Lopend met de fiets ben ik twee keer zo breed als een fietser, maar lopend doe ik er drie keer zo lang over als fietsend. Afsluiten is dus geen verbetering. Voorstel: plaats aan beide kanten van de Kapelstraat een bord met: "Fietsers OPstappen".
 • W.J.D. Gout

  1 maand geleden
  Een stad ontwikkeld zich, en in dit geval en zo ook eerder op basis van veiligheid. Daar waar de bezoekers aantallen en gebruik / verblijf veranderd kan je niet anders dan je daarop richten. In dit geval gaat het om veiligheid. Apeldoorn heeft gekozen voor “meer verblijf” in de binnenstad. Daar horen dit soort maatregelen bij. Gelukkig voor de fietser heeft de binnenstad niet het formaat van Manhattan VS, en kan de fietser in Apeldoorn er met beperkt tijdsverlies omheen of 60 meter wandelen.
 • michelle Van van zelst

  1 maand geleden
  Eerst wil de gemeente steeds meer auto's weren uit de binnenstad. Vervolgens de fietsers het ook nog eens moeilijk maken om van de ene naar de andere kant te fietsen? Echt belachelijk....net als die verplichting om jouw fiets telkens in een stalling te zetten wanneer je snel 1 boodschapje wil halen....de binnenstad wordt steeds onaantrekkelijker. Ik dacht dat de middenstand het zwaar had en wel wat hulp zou kunnen gebruiken?!? Zó in ieder geval niet.
 • Theo Van Luijk

  1 maand geleden
  Ja gelukkig is niet iedereen gek in Apeldoorn en willen ze de fiets terug en zeker in De Kapelstraat. Daar kan de gemeenteraad nog wat van leren.
 1. Apeldoorners vluchten uit Turks vakantieverblijf voor natuurbranden: ‘Burgemeester was huilend op tv’
  PREMIUM
  video

  Apeldoor­ners vluchten uit Turks vakantie­ver­blijf voor natuurbran­den: ‘Burgemees­ter was huilend op tv’

  Twee jaar lang stond corona een vakantie naar hun appartement in Turkije in de weg. En nu Apeldoorners Kim van Hoek (45), Jeroen van Roon (44) en Carmi (44) en Ronnie van der Kolk (50) eindelijk weer op hun vakantieadres mogen zijn, moeten ze vluchten voor de natuurbranden die Zuid-Turkije teisteren. ,,Het lijkt steeds dichterbij te komen door de wind, wij zoeken veiligere plekken op.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn