Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

LHBTIQ+’ers krijgen voorrang bij vacatures gemeente Apeldoorn

pollLesbiennes en transgenders hebben voortaan net als mensen met een beperking en niet-westerse immigranten een streepje voor, als ze solliciteren op het Stadhuis in Apeldoorn. Door gericht mensen aan te nemen hoopt de gemeente te bereiken dat haar personeelsbestand een betere afspiegeling van de samenleving wordt. Dat past in het beleid om een ‘inclusieve samenleving’ na te streven.

34 reacties

 • B Zieleman

  1 maand geleden
  Man, man, man....oh nee, sorry: vrouw, vrouw, vrouw...euh...X, X, X? Nee, kan ook niet...maar zonder gekheid, wat de gemeente nu doet, is discriminatie en voorkeursbehandeling promoten in plaats van sollicitanten gelijk te behandelen. En gelukkig is er een ruime meerderheid die het met de stelling eens is dat deze gemeente op kwaliteit moet selecteren en niet op geaardheid/huidskleur/komaf. Iedereen die solliciteert moet gelijke kansen krijgen op een eerlijke manier en geen voorkeur vooraf.
 • bassie van adel.

  1 maand geleden
  echt helemaal bezopen!!! mensen moeten beoordeeld worden op hun kunnen!!! en niet omdat ze op welke manier anders zijn. trouwens wie bepaald wie anders zijn??? we zitten niet op de stoel van God!!! ik heb ook wel een afwijking! maar die ziet niemand. dus als ik maar hard genoeg schreeuw krijg ik misschien toch een podium. Nederland glijdt naar een faled state!!!!
 • Bonne Rook

  1 maand geleden
  Negatieve discriminatie. Bij een dergelijke werkgever zou ik mijn ontslag aanbieden.
 • Bonne Rook

  1 maand geleden
  Negatieve discriminatie
 • S. de Haan

  1 maand geleden
  Mensen die hoger opgeleid zijn en in staat om als ambtenaar te werken, zullen nooit een afspiegeling van de samenleving zijn. Gebral van mensen die het verschil tussen gelijke kansen en gelijke uitkomsten maar niet willen begrijpen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn