Lichaam gevonden in buitengebied Putten

update & videoDe politie heeft het onderzoek naar het gevonden lichaam op de Meskampersteeg in het buitengebied van Putten afgesloten. Een misdrijf is uitgesloten. 

De Meskampersteeg was korte tijd afgesloten geweest ter hoogte van de kruising met de Nijkerkerstraat. Op die kruising werd vanochtend ook een ernstig beschadigde fiets aangetroffen. 

De bestuurder van die fiets is aangereden door een voertuig. Lange tijd was onduidelijk of er een verband was met de zelfdoding bij de spoorwegovergang een eindje verderop. Inmiddels is duidelijk dat de aangereden fietser, dezelfde is als het lichaam dat is gevonden.

Geen misdrijf 

In eerste instantie was de identiteit van het slachtoffer onbekend. Ook was er geen vermissing opgegeven. Daardoor was lange tijd onduidelijk wat er aan de hand was. Inmiddels heeft de politie het onderzoek afgesloten en is een misdrijf uitgesloten. 

Politie-agenten ter plaatse meldden al eerder dat het 'zeer waarschijnlijk' om een zelfdoding zou gaan. Daarbij zou een persoon eerst een poging hebben gedaan met zijn fiets aan de Nijkerkerstraat. Toen dat mislukte is de persoon naar de spoorwegovergang op de nabijgelegen Meskampersteeg gelopen.

Treinverkeer

Het treinverkeer was vanochtend enige tijd gestremd geweest tussen Harderwijk en Amersfoort. 

Denk je aan aan zelfmoord? Neem contact op met 113. Crisislijn 24/7 open, therapie met een psycholoog of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Volledig scherm
Honderd meter van de overgang op de Meskampersteeg is het lichaam gevonden. © Hemmy van Reenen
  1. Voor de prijs van deze whisky van Apeldoornse slijter kun je een paar keer op vakantie

    Voor de prijs van deze whisky van Apeldoorn­se slijter kun je een paar keer op vakantie

    Een doktersrecept is er niet voor nodig, maar wel een goed gevulde portemonnee... Eurootje of dertienhonderd en er valt over de verkoop te praten, zegt René Tuite, terwijl hij verliefd kijkt naar een verweerde fles Rewco whisky in een vitrine van zijn slijterij. Vanaf 1 januari gooit hij het in de Apeldoornse binnenstad over een andere boeg en maakt de huisstijl van Gall & Gall plaats voor die van TopSlijters. ,,Dan kan ik meer van dit soort dingen gaan doen...’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn