De schuur bij de woning waar het lichaam werd gevonden.
Volledig scherm
De schuur bij de woning waar het lichaam werd gevonden. © Hanne Koops

Lichaam in schuur Apeldoorn blijkt van 24-jarige bewoner

Het lichaam dat gisteren gevonden is in de schuur aan het Boomblauwtje in Apeldoorn is volgens de politie van de 24-jarige bewoner van het huis. Dat heeft de politie nu meegedeeld. Daarbij wordt wel het voorbehoud gemaakt dat het identificatieproces nog niet helemaal is afgerond.

De politie trekt in de verklaring, die ze na de dood heeft uitgeven, in twijfel of het om een misdrijf gaat. ,,Op dit moment hebben we de doodsoorzaak van de man nog niet kunnen vaststellen. Daar is meer onderzoek voor nodig. We verwachten hier vandaag nog geen uitsluitsel over te kunnen geven. Daardoor kunnen we dus ook niet zeggen of er sprake is van een misdrijf."

Verkeerde formulering

Daar waar Edwin Katerberg maandag op video namens de politie Oost-Nederland verklaarde dat er uitgegaan wordt van een misdrijf  zegt politiewoordvoerder Simen Klok 24 uur later dat Katerberg een 'verkeerde formulering' heeft gehanteerd. 

,,Het is zo dat we altijd rekening houden met de mogelijkheid van een misdrijf, we sluiten dat niet uit."  Nu heeft de politie de doodsoorzaak van de 24-jarige man nog niet kunnen vaststellen. Op de vraag of dat betekent dat er in ieder geval geen sporen van geweld op het lichaam gevonden zijn zegt Klok: ,,Ik ga niet in op wat al dan niet zichtbaar was. Ik ga niet speculeren." Klok sluit zelfs niet uit dat de uiteindelijke uitkomst van het onderzoek zou kunnen zijn dat de man een natuurlijke dood is gestorven.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn