Lijsttrekker Denk stemt gewoon in Apeldoorn

VIDEOGewoon in Apeldoorn. Het is niet alleen de slogan van de stad. Het ging vanmorgen ook op voor de lijsttrekker voor de Europese verkiezingen van Denk.

Ayhan Tonca bracht zijn stem uit in de Zonnewende, de basisschool bij hem om de hoek. ,,Nee, ik heb niet op mezelf gestemd. Dat doe ik nooit", vertelde Tonca nadat hij het papier met zijn stem in de daarvoor bestemde grijze kliko had gedeponeerd. 

Uiteraard had de Apeldoorner wel op zijn eigen partij gestemd. Die mikt op twee zetels in Brussel. Tonca rekent erop dat het er minimaal eentje wordt. Het is de bedoeling dat hij die dan zelf in gaat nemen.

Volledig scherm
Ayhan Tonca deponeert zijn stem in de daarvoor bestemde grijze kliko op basisschool De Zonnewende. © Maarten Sprangh
  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn