Volledig scherm
Bert (links) en Liesbeth Hoenink komen bomen, stuiken en palen ophalen. Adviseur Eward Timmersman (midden) van landschapbeheer Gelderland kijkt toe. © Pim Velthuizen

Loenen achtduizend bomen en struiken rijker

LOENEN - Wethouder Mark Sandmann gaf zaterdagochtend het startsein voor de 'Kwaliteitsimpuls landschap Loenen'. Er komen achtduizend bomen en struiken bij.

Na de officiële handeling werd bij De Groote Modderkolk het plantmateriaal aan dertig deelnemers uitgedeeld.

Tuindorp
"Een fantastisch project," vindt plaatsvervangend voorzitter Willem de Zanger van de Dorpsraad, "dat door Natuurmonumenten gestalte heeft gekregen met geld van de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn. Zoals de wethouder zei, van dit tuindorp maken we nog meer werk. Erven en tuinen worden beplant met bomen en struiken die in onze natuur passen. Hier fietsen alle toeristen en half Apeldoorn doorheen. Fantastisch!"

Inrichtingsplan
Het project 'Kwaliteitsimpuls landschap Loenen' is gesubsidieerd door de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn. Voor iedere deelnemer van het project is door een adviseur van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland een inrichtingsplan gemaakt dat past in het omliggende landschap. Met de inheemse plantsoorten wordt het erf volgens de stichting aantrekkelijk voor allerlei diersoorten en krijgt bovendien vanuit cultuurhistorisch oogpunt meerwaarde.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn