De Belangengroep N786, met uiterst links Odette van Erken Calandt en uiterst rechts Robert Aalbers. ,,We voelen ons in de steek gelaten.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Belangengroep N786, met uiterst links Odette van Erken Calandt en uiterst rechts Robert Aalbers. ,,We voelen ons in de steek gelaten.” © Maarten Sprangh

Loenen ziet snelheidsverlaging als ‘pleister op zere wond’: ‘Echte probleem niet aangepakt’

De mogelijke snelheidsverlaging in Loenen is ‘een pleister op een zere wond’, stelt Odette van Erken Calandt namens de Belangengroep N786. Die maatregel moet voorkomen dat meer verkeer naar het dorp trekt, als ook op de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal de maximumsnelheid omlaag gaat. ,,Dit is geen structurele oplossing.”

5 reacties

 • Dick Meerdink

  2 maanden geleden
  Als er op de (dodenweg) een snelheidsverlaging naar 60 km komt, zal de aanrijdingen met dodelijke afloop eerder toenemen dan afnemen doordat er dan veel meer ingehaald zal worden.
 • T. Cleton

  2 maanden geleden
  Het is nu af en toe al filerijden door loenen als er een slome vrachtwagen of toerist voor zit dus dat wordt straks meer de gewone gang van rijden. Wat ik niet snap is dat ze zich druk maken om extra verkeer. Als ik nu langs het kanaal naar apeldoorn rij waarom zou ik dan ineens door loenen gaan rijden als deze route op een heel andere plek in apeldoorn uit komt? En ook de keuze tussen 1 rechte weg of door meerdere dorpen slingeren lijkt me niet zo moeilijk.
 • Elly Weyde

  2 maanden geleden
  De doden weg, het is meestal dat men veel te hard rijden en niet met rijden bezig zijn. Maar of oortjes in of zo met telefoon en te veel inhalen geen inschattings vermogen hebben hoe snel een andere auto op je afkomt. Wij wonen dicht bij kanaal en rijden daar altijd dus we zien hoe men rijd en heel veel jongeren rijden geen 80 maar zeker 100 en met tel. Terwijl iedereen weet als je aandacht op de weg houd dat je niet ook tegen een boom eindigt op de gewone weg en geen dode weg.
 • P. Versteegen

  2 maanden geleden
  Nooit tevreden he.................
 • Eddy Masselink

  2 maanden geleden
  En ja hoor, daar zijn ze weer...