De toekomst van de geitenboerderij van Ten Voorde aan de Beemterweg staat op het spel als de gemeente de bebouwing op de achtergrond legaliseert.
Volledig scherm
PREMIUM
De toekomst van de geitenboerderij van Ten Voorde aan de Beemterweg staat op het spel als de gemeente de bebouwing op de achtergrond legaliseert. © Maarten Sprangh

Lot van honderden melkgeiten hangt af van strijd over illegale woning in Beemte-Broekland

Ze staan onbekommerd te grazen. De honderden melkgeiten die zich tegoed doen aan het sappige gras hebben geen flauw benul van de strijd die wordt uitgevochten over de illegale recreatiewoning een paar meter van hun weiland. De uitkomst daarvan is echter cruciaal voor hun toekomst. Als de gemeente de blokhut op het platteland van Beemte-Broekland legaliseert, mogen ze de wei niet meer in. De toekomst van de boerderij staat op het spel.

 1. Soap Huize Vrijland in Wenum-Wiesel bijna ten einde: komst maximaal 50 arbeidsmigranten lijkt formaliteit
  PREMIUM

  Soap Huize Vrijland in We­num-Wie­sel bijna ten einde: komst maximaal 50 arbeidsmi­gran­ten lijkt formali­teit

  Na getouwtrek van meer dan een jaar lijkt er een doorbraak te zijn in de bewoning van Huize Vrijland in Wenum-Wiesel. Er is een compromis over de komst van maximaal vijftig arbeidsmigranten. Alleen een vergunning en een getekende overeenkomst staan dat nog in de weg. De bedoeling is dat de arbeidsmigranten er drie jaar blijven. Daarna hoopt de ontwikkelaar vijf woningen te bouwen op de locatie aan de Elburgerweg.
 2. Waarom wil gemeente Apeldoorn paradijsje van Billy en Betsy slopen?
  PREMIUM

  Waarom wil gemeente Apeldoorn paradijsje van Billy en Betsy slopen?

  Ze vindt het onbegrijpelijk: wat voor haar dochter een paradijsje was, moet van de gemeente Apeldoorn tegen de vlakte. De ‘recreatiewoning met stallen en schuurtjes’ in het buitengebied van Beemte-Broekland staat er illegaal, stelt de gemeente. Opgeteld ‘342 vierkante meter aan bebouwing’, hebben ambtenaren opgemeten. Als de gemeente de sloop weet door te drukken, zegt Ans van Goinga, leidt dat tot faillissement. ,,Dit is gewoon niet eerlijk.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Samenvatting | Feyenoord - AZ
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - AZ

  24 januari

Apeldoorn