Volledig scherm
De Politieacademie in Apeldoorn. Archieffoto 2010 Cees Baars

Maat vol voor rijdocenten Politieacademie

APELDOORN - Rijdocenten van de Politieacademie in onder andere Apeldoorn hebben een deel van de werkzaamheden de afgelopen twee dagen neergelegd. De docenten vragen aandacht voor de risico's die de praktijklessen die ze geven met zich mee brengen.

Inzet van het neerleggen van een deel van het werk is een conflict tussen de docenten en de werkgever.

Functiebeschrijving
Voor de docenten duurt het te lang voordat de functiebeschrijving van het werk dat ze doen aangepast wordt. In de functieomschrijving staat nog altijd dat het werk dat ze doen weinig risico's met zich meebrengt. Maar de praktijklessen die ze geven, waarbij ze met studenten de straat opgaan en mogelijk gevaarlijke manoeuvres oefenen, zijn wel degelijk gevaarlijk. Daarvoor willen de docenten een toeslag ontvangen.

Termijnen
Pieter Beljon is woordvoerder bij de Politieacademie in Apeldoorn. "De beide partijen zijn er in principe al uit, maar minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft aangegeven geen uitzonderingen te kunnen maken in de termijnen waarin de aanpassingen worden doorgevoerd. Dat is de reden geweest voor de docenten om nu een duidelijk signaal af te geven richting ministerie. De verwachting is dat er alsnog op zeer korte termijn een oplossing voor het geschil komt."

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn