Het was er begin van deze maand nog wel zo feestelijk, toen staatssecretaris Paul Bokhuis het nieuwe zorgcomplex Veldhuis van de stichting KleinGeluk in Apeldoorn opende.  Samen met bestuurder Bert Blaauw verrichte hij de opening van het gloednieuwe complex.
Volledig scherm
Het was er begin van deze maand nog wel zo feestelijk, toen staatssecretaris Paul Bokhuis het nieuwe zorgcomplex Veldhuis van de stichting KleinGeluk in Apeldoorn opende. Samen met bestuurder Bert Blaauw verrichte hij de opening van het gloednieuwe complex. © Kevin Hagens

Maatregel met pijn in het hart, slechts één bezoek per dag voor bewoners KleinGeluk Apeldoorn

Het is een besluit dat hij met pijn in zijn hart nam. Bewoners van de verschillende locaties van zorginstelling KleinGeluk in Apeldoorn mogen sinds vrijdag per dag nog slechts één bezoeker ontvangen. ,,Zoiets wil je je cliënt en familie en bekenden van de cliënt eigenlijk niet aandoen. Maar nood breekt wet".

Voor bestuurder Bert Blaauw is het al weken hens aan dek. Juist kwetsbare ouderen moeten beschermd worden tegen het coronavirus. Gelukkig  heeft hij het virus tot dusverre buiten de deur weten te houden, maar het blijft van belang scherp te blijven.  Enkele medewerkers zijn getest op het virus, omdat ze klachten hadden die op corona duidden. Of omdat hun partner klachten had. Maar gelukkig was in geen enkel geval de uitslag positief". 

Niet dwalen

Na de nieuwe maatregelen die premier Rutte donderdag afkondigde, besloot Blaauw ook aanvullende maatregelen te nemen. ,,De belangrijkst en pijnlijkste maatregel is wel dat een bewoner per dag maximaal één bezoeker mag krijgen.  En daarbij verzoeken we deze persoon ook dringend niet door het verpleeghuis te dwalen en de rechtstreekse weg te nemen naar de kamer van de bewoner, en uiteraard ook weer de kortste route te nemen naar de uitgang. Hiermee volgen we ook het advies van onze branchevereniging Actiz".

Nauwlettend in de gaten

De stichting KleinGeluk telt 400 zogenoemde intramurale cliënten, mensen die wonen in een van de locaties van KleinGeluk. Blaauw: ,,We hebben ruim achthonderd mensen in dienst en ook nog eens zo’n 600 vrijwilligers. We hopen het werk met al deze mensen te kunnen blijven doen mocht de situatie ernstiger worden. Vanzelfsprekend blijven we de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden. Maar ook van de GGD en Actiz".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn