Driehonderd asielzoekers verhuisden van de tijdelijke opvang in Apeldoorn naar het nieuwe azc. Dat is minder dan gepland.
Volledig scherm
PREMIUM
Driehonderd asielzoekers verhuisden van de tijdelijke opvang in Apeldoorn naar het nieuwe azc. Dat is minder dan gepland. © Archief, Kevin Hagens

Mag asielzoekerscentrum in Apeldoorn nu wel of niet groter worden? Hoogste rechter hakt knoop niet door

Kan de uitbreiding van het asielzoekerscentrum in Apeldoorn nou wel of niet doorgaan? Zelfs een rechtszaak daarover bij de Raad van State geeft geen duidelijkheid. Die bepaalde weliswaar dat de gemeente niet langer rekening hoeft te houden met bezwaren van buurtbewoners, maar over een cruciaal punt laat hij zich niet uit.

6 reacties

 • René Steman

  2 maanden geleden
  Ik zou willen dat de gemeente een ander maatschappelijk urgent probleem een oppakt namelijk de geloofwaardigheid van de politiek en of deze gemeenteraad wel te vertrouwen is gezien het feit dat deze raad voor een azc heeft gestemd terwijl hier ook onderdak voor de woningzoekenden mogelijk was geweest. Voordeel dan was het al klaar geweest en geen juridische procedures.
 • Henk Ellens

  2 maanden geleden
  Als je die verbouwing ziet dan komen er nog wel meer.
 • Bert Klomp

  2 maanden geleden
  Gemeente Apeldoorn is op geld uit, en de gemiddelde rechter is ook niet meer te vertrouwen, dus die toestemming gaat er wel komen.
 • martijn huiskamp

  2 maanden geleden
  we zitten te vol... wil je mensen opvangen dien je daar ook voor te zorgen,, dat kan niet zo meer verder gaan
 • Gerritjan Meijerink

  2 maanden geleden
  De grenzen dicht. NEDERLAND IS TE VOL