Een artist impression van het nieuwe publieksgebouw op De Hoge Veluwe.
Volledig scherm
Een artist impression van het nieuwe publieksgebouw op De Hoge Veluwe. © Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Majestueuze opening paviljoen Park Hoge Veluwe

Niemand minder dan koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 21 juni het nieuwe Park Paviljoen op de Hoge Veluwe. Het multifunctionele bezoekerscentrum van het nationaal park huisvest een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, restaurant en parkwinkel en vormt de spin in het web van fiets- en wandeltochten over de Hoge Veluwe. 

Het duurzaam ontworpen gebouw maakt voor de energievoorziening gebruik van zonnepanelen en een warmte- en koudeopslag. Uit bijna 200 inzendingen is vorige maand de naam ‘Park Paviljoen’ gekozen. Na de opening krijgt Willem-Alexander een rondleiding door en om het paviljoen en wordt hij bijgepraat over de toekomstplannen van ‘Het Nationale Park De Hoge Veluwe’. 

Vernieuwingen

De bouw van het paviljoen staat namelijk niet op zich maar vormt een eerste stap in een grootscheepse vernieuwing van het park. Daarbij krijgen het evenemententerrein, de speeltuin, ontsluitingsweg, fietspad en de parkeerplaats een nieuwe inrichting en wordt de fietsenstalling uitgebreid. 

Museonder

Natuurmuseum Museonder, dat nu nog onderdak biedt aan het verouderde en te kleine bezoekerscentrum, staat ook op de nominatie voor een facelift. Die verbouwing wordt gefaseerd uitgevoerd. De expositie wordt eveneens vernieuwd en interactief, zodat een ‘internationaal gerespecteerd museum’ ontstaat over de natuur van de Veluwe en de invloed van de mens op het landschap. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn