Man (23) gewond na val in metersdiep bassin in Apeldoorn

Update & videoEen 23-jarige man uit Drenthe is vanmiddag gewond geraakt bij een val in een waterbassin van Vitens in Apeldoorn. De persoon was na de val aanspreekbaar.

Het slachtoffer viel tegen 17.45 uur in het lege bassin. De val gebeurde bij werkzaamheden bij het pompstation aan de Amersfoortseweg. Het bassin was volgens een woordvoerder van de brandweer zo’n zes meter diep.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Vanwege de bebossing was het niet mogelijk om vlakbij het bassin te landen. Een boswachter heeft volgens een getuige het team van de traumahelikopter naar het pompstation gebracht. Een hoogwerker van de brandweer werd ook ingezet om het slachtoffer uit het metersdiepe bassin te halen.

Het medische team van de traumahelikopter heeft de twintiger gestabiliseerd. De gewonde man werd daarna met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk.

‘Enorm geschrokken’

Vitens-woordvoerder Bram Inklaar laat weten dat het bassin in aanbouw was en dat de gewonde man een medewerker is van een aannemersbedrijf. Enkele collega's van de gewonde man zijn met hem meegegaan naar het ziekenhuis. ,,Wij zijn enorm geschrokken van het ongeluk. Onze zorgen gaan nu uit naar de gewonde man’’, reageert Inklaar. Hij laat weten dat Vitens in ‘goed contact’ staat met het aannemersbedrijf. ,,De collega’s van de gewonde man houden ons op de hoogte over het welzijn van de man.’’

De zegsman van het waterbedrijf wil niet ingaan op de oorzaak van het ongeluk. ,,Wij wachten het onderzoek van de inspectie eerst af.’’ Het is nog niet bekend of de werkzaamheden bij het bassin morgen worden hervat.

De gewonde viel in het rechter waterbassin van Vitens in Apeldoorn
Volledig scherm
De gewonde viel in het rechter waterbassin van Vitens in Apeldoorn © Pim Velthuizen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn