Volledig scherm
Dit konijn werd afgelopen nacht in de brand gestoken in Apeldoorn. © politie Apeldoorn

Man (31) uit Apeldoorn opgepakt voor in brand steken konijn: ‘Maar Anna is onvervangbaar’

UpdateDe politie heeft een 31-jarige man uit Apeldoorn gearresteerd voor het in brand steken van een konijn, vorige week in die stad. Het arme dier, Anna genaamd, raakte daarbij zo zwaargewond, dat ze het moesten laten inslapen. 

Volgens de politie kwamen ze de man op het spoor na een goede tip.  De aanhouding is mooi, schrijft de politie verder, maar neemt het leed niet weg. Op dit moment is de politie naar eigen zeggen nog aan het onderzoeken wat er precies gebeurd is. 

Het in brand steken van het beestje leidde vorige week tot veel verontwaardiging. Ook de politie maakte zich ontzettend kwaad. Die legde in haar berichtgeving bovendien een link met de eigenaresse van het konijn, die daar verbolgen over was. Daar biedt de politie nu en passant excuses voor aan. 

‘We richtten ons op dat moment op de eigenaar van het dier. Dat bleek achteraf totaal onterecht. We hebben inmiddels de eigenaar persoonlijk excuses aangeboden en ook via deze weg laten we weten dat we het jammer vinden hoe het gelopen is.’

Pijn

Eigenaar Samyra Konijnenberg gaf eerder al aan dat het haar pijn deed dat de politie haar beschuldigde van het in brand steken van haar eigen konijn. ,,Ik heb hierover gesproken met de politie. Misschien was het de hectiek van die nacht bij de politie en de boosheid dat ze dat zo op Facebook hebben gezet. De agent heeft zich verontschuldigd. Dat ze Anna in hebben laten slapen is denk ik wel het beste besluit. Anna moet natuurlijk niet lijden”.

Dat er nu iemand vastzit voor het in brand steken van het konijn van haar vierjarige dochtertje, is voor Samyra Konijnenberg wel een troost na het bizarre incident. ,,Zeker is het een troost. Ik had niet verwacht dat ze zo snel iemand zouden vinden.” Nu een mogelijke dader vastzit, blijven nog wel veel vragen over. ,,Ik wil graag weten hoe iemand zo gek kan zijn dat hij op dit idee komt, en of de verdachte hier uit de buurt komt.”

Onvervangbaar

Haar dochtertje heeft het nog elke dag over haar konijntje Anna. ,,Elke dag zegt ze nog: maar mijn konijntje. Ik heb het haar zo goed mogelijk proberen uit te leggen, maar het verdriet blijft.” Er is nu dan nu wel een nieuw konijn (Pluizenbol), maar de in brand gestoken Anna is onvervangbaar. ,,Die krijgen we nooit meer terug.”

 1. Pascal is na zijn 13e woestijnrally weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’
  PREMIUM
  video

  Pascal is na zijn 13e woestijn­ral­ly weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’

  Een kat heeft negen levens wordt wel gezegd, maar Pascal de Baar heeft er zoveel meer. De man uit Beekbergen deed in Saudi Arabië voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. De editie van ’s werelds meest gevaarlijke woestijnrally kostte twee coureurs het leven. ,,Dakar is het leven in het kort. Met dezelfde hoogte- en dieptepunten, in de hoogste versnelling.’’
 2. Ambassadeur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  Ambassa­deur Dennis Licht meer dan trots op bezetting van de Acht van Apeldoorn

  De Acht van Apeldoorn heeft komende zondag het sterkste deelnemersveld ooit. ,,We zijn erg content met de lopers die we mogen ontvangen zondag. Het zal heel spannend worden met hele snelle tijden”, aldus ambassadeur Dennis Licht. Hij is vooral trots op de deelname van kersvers Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, Richard Douma. ,,Vanochtend kreeg ik het verlossende telefoontje. Ik ben erg blij.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn