Volledig scherm
© News United / Damian Ruitenga

Man (44) opgepakt voor brand bij Leger des Heils in Beekbergen

De politie heeft een 44-jarige man opgepakt voor de brand die gisteren uitbrak bij het Leger des Heils in Beekbergen. De man, die zelf uit Beekbergen komt, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het ontstaan van de brand.

De brand ontstond donderdagavond rond half acht in het pand aan de Dorpsstraat. In de straat was het op dat moment druk vanwege de Veluwse Markt. Deze werd dan ook afgelast om de hulpdiensten de ruimte te geven. 

In eerste instantie werd gesproken over twee mensen die werden vermist. In het gebouw was een bijeenkomst aan de gang en het was lange tijd niet duidelijk of iedereen naar buiten was gekomen. Nadat de brandweer het pand had doorzocht kon worden vastgesteld dat er geen slachtoffers waren. Laat op de avond bleek dat de twee mensen die gezocht werden, in goede gezondheid elders waren aangetroffen. Eén persoon was intussen al naar het ziekenhuis gebracht vanwege ingeademde rook.

Brandstichting?

Hoewel de politie nu een aanhouding heeft verricht, betekent dat volgens politiewoordvoerster Jennifer Schoorlemmer nog niet dat het vuur bewust is aangestoken. De man zou ook betrokken kunnen zijn bij een ongeluk waardoor brand ontstond. ,,Dat is nog onderdeel van het onderzoek.’’

Volledig scherm
© Arnhoud Heins

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn