Man ernstig gewond bij steekincident in Apeldoorn

Video + UpdateEen man is vanavond in een woning in de 1e Wormenseweg in Apeldoorn ernstig gewond geraakt bij een steekincident. Hij is met een buikwond overgebracht naar het ziekenhuis. De mogelijke dader is per fiets gevlucht. De politie zoekt naar hem in de omgeving.

De melding van het incident kwam om even voor acht uur binnen in de meldkamer. Voor de hulpverlening werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die bleek uiteindelijk niet nodig. Het slachtoffer werd met ontbloot bovenlichaam per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

‘Agressieve man met fiets’

Vlak voordat de straat volstond met ambulance’s en politiewagens zag de overbuurvrouw een man ‘op een agressieve manier’ stampij maken voor de deur van de woning. ,,Hij beukte meerdere keren met een fiets tegen het raam aan de voorkant van het gebouw.’’ Vervolgens zag ze de man via de zijkant naar binnen te gaan. Kort nadat de man weer naar buiten kwam en snel op een gammele fiets vertrok, kleurden zwaailichten de straat blauw. 

Speurhond

Via buurtonderzoek langs de deuren, een speurhond in de tuinen en de forensische opsporing trachtte de politie meer te weten te komen over wat zich vrijdagavond precies heeft afgespeeld. Voor de deur van de woning stelde de politie in ieder geval een pet veilig. 

Het incident vond plaats in een woning die uit meerdere appartementen bestaat. Van het gebouw is een ruit kapot, zeer waarschijnlijk dus door de man met zijn fiets. Op straat bleef het ondanks de politie-inzet opvallend rustig. De overbuurvrouw keek ook liever naar de agenten van Flikken Maastricht op tv, dan naar het onderzoek voor haar deur. 

Aanleiding

Over de aanleiding van de geweldsuitbarsting is op dit moment nog niks te zeggen. De politie geeft geen signalement van de verdachte uit. Wel kon de politie later op de avond melden dat het slachtoffer ‘stabiel’ is. 

In dit pand vond het steekincident vrijdagavond plaats.
Volledig scherm
In dit pand vond het steekincident vrijdagavond plaats. © Luciano de Graaf

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn