Volledig scherm
Politie en gemeentelijk toezichthouders overmeesterden de man. © Aangeleverde foto

Man maakt openbaar kunstwerk in Apeldoorn grijs: ‘Ik vond de kleuren niet mooi’

Het kunstwerk starting point op de Baron Sloetkade in Apeldoorn is vrijdag deels overgeverfd. Een man die naar eigen zeggen de kleuren niet mooi vond, ging aan de slag met een beste partij grijze verf.  Extra bijzonderheid: de dader is een inwoner van Meppel.

Starting point is een constructie van gekleurde balken met bovenop een diamantvormig object. Het is ooit als geschenk aan oud-burge­meester Harm Bruins Slot aangeboden. Het dient in het centrum van Apeldoorn onder meer als ontmoetingsplek.

Verrassing

Een onbekende heeft een flink deel ervan vrijdag grijs gemaakt. Een getuige zag dat gebeuren en lichtte de gemeente in. Toezichthouders spraken de man aan. Die gaf te kennen dat hij de kleuren van het werk niet mooi vindt. Omdat hij verder niet wilde meewerken, werd de 40-jarige inwoner van Meppel uiteindelijk door politieagenten tegen de grond gewerkt. Hij zou hevig verzet hebben geboden. Mogelijk wacht omwonenden nog een nieuwe verrassing, want de man stelt dat het om glow-in-the-dark-verf gaat.

Volledig scherm
Het werk is eigenlijk veelkleurig. Nu is ongeveer de bovenste helft grijs. © Google Street View
Volledig scherm
Zo heeft kunstenaar Olaf Metzel het niet bedoeld. © Johannes Rutgers
 1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
  PREMIUM

  Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

  Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.
 2. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn