Naast de man in de auto vond de politie een cilinder met lachgas.
Volledig scherm
Naast de man in de auto vond de politie een cilinder met lachgas. © ANP

Man met lachgas en alcohol achter het stuur in Vaassen niet in beweging te krijgen

Hoewel hij er niet meer toe in staat was en ook bepaald geen aanstalten maakte om te gaan autorijden, heeft een 18-jarige man uit Vaasen vanmorgen een rijverbod van tien uur gekregen.

Op de Deventerstraat in Vaassen zagen voorbijgangers de man roerloos achter het stuur van zijn auto zitten. Zijn maaginhoud  lag op zijn schoot en naast hem op de bijrijdersstoel lag een  grote cilinder met lachgas. 

De omstanders ontfermden zich over de man en constateerden dat hij niet aanspreekbaar was. Inmiddels waren ook de politie en een ambulance gearriveerd. De ambulance-medewerkers keken de man na en constateerden dat een paar uur slaap volgens hen het beste medicijn zou zijn.

De politie constateerde dat de man wel teveel had gedronken om nog te mogen rijden en legden hem een rijverbod van tien uur op. Voor de zekerheid namen ze zijn autosleutels mee naar het politiebureau.

De man is niet bekeurd, omdat niets er op wees dat hij van plan was te gaan rijden, zegt een politiewordvoerder.     

  1. Gloednieuw verpleeghuis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellende coronapatiënten
    PREMIUM

    Gloednieuw verpleeg­huis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellen­de coronapa­tiën­ten

    De kamers en gangen baden in het daglicht, het ruikt er nieuw, de verf lijkt net opgedroogd. Het gloednieuwe verpleeghuis op de voormalig Juliana-locatie is helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners. De naamplaatjes van de gelukkigen zitten al op de deuren. Maar de kamers worden voorlopig niet bewoond door de geplande groep zorgbehoevenden. Het pand aan de Koning Lodewijklaan gaat eerst dienstdoen als zorghotel.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn