Volledig scherm
© anp

Man uit auto getrokken, mishandeld en beroofd in Apeldoorn

Een 47-jarige man is zondagavond rond 21.30 uur op een parkeerplaats in Apeldoorn uit zijn auto getrokken en mishandeld en beroofd. Twee daders zijn er met zijn telefoon en portemonnee vandoor gegaan.

De beroving vond plaats op een parkeerplaats aan de Akkerwinde in Apeldoorn. Daar kwam de man in zijn auto aanrijden voor een afspraak die hij daar zou hebben, maar twee mannen openen de deur van zijn auto en trekken hem eruit. Volgens een politiewoordvoerder heeft de man verschillende klappen gehad en heeft daarbij een lichte hersenschudding opgelopen.  De twee daders zijn er daarna te voet vandoor gegaan met de buit.

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht, en is op zoek naar getuigen. Wel is er een signalement van de daders. Beide zijn rond de 28 jaar oud, 180 en 185 cm lang. De dader van 180 cm heeft een fors postuur, getinte huid en een opvallend groot rond hoofd en zwart kort haar. De tweede dader is dus iets langer, een slank postuur en heeft een getinte huid en zou donkere sportschoenen hebben gedragen. 

Daarnaast zoekt de politie twee specifieke getuigen, die het slachtoffer kort na de mishandeling heeft gesproken. De twee jongens stonden achter een schoolgebouw te roken, ze hebben de beroving niet gezien maar mogelijk de daders wel zien wegrennen. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn