Marije van Hunenstijn tijdens de finale van de 60 meter sprint op het NK atletiek in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Marije van Hunenstijn tijdens de finale van de 60 meter sprint op het NK atletiek in Apeldoorn. © Kevin Hagens

Marije van Hunenstijn heeft vrede met vierde plek op de sprint in haar eigen woonplaats Apeldoorn

NK INDOORMarije van Hunenstijn (24) kan geen paar meter lopen in de publieksruimtes van het Omnisportcentrum of ze wordt al aangesproken. Even een gelukswens, een hand of een blik van verstandhouding en herkenning. Dit is haar Apeldoorn, de plaats waar ze zich zo graag laat zien als atlete.

Ze werd vierde in de finale van de 60 meter sprint, baalde dat ze net een medaille op het NK had misgelopen, maar was allesbehalve ontevreden. ,,Het was geen slechte race", verwees ze naar haar tijd van 7,35 seconden. ,,Ik denk niet dat ik er nog echt heel veel meer uit had kunnen halen. Ik heb geen grote fouten gemaakt. Al had ik gehoopt om iets sneller te zijn, meer de kant op van wat de afgelopen weken had laten zien. Er waren er deze keer alleen drie sneller. Ik heb er alles aan gedaan, dus heb ik er vrede mee.”

 1. Gloednieuw verpleeghuis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellende coronapatiënten
  PREMIUM

  Gloednieuw verpleeg­huis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellen­de coronapa­tiën­ten

  De kamers en gangen baden in het daglicht, het ruikt er nieuw, de verf lijkt net opgedroogd. Het gloednieuwe verpleeghuis op de voormalig Juliana-locatie is helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners. De naamplaatjes van de gelukkigen zitten al op de deuren. Maar de kamers worden voorlopig niet bewoond door de geplande groep zorgbehoevenden. Het pand aan de Koning Lodewijklaan gaat eerst dienstdoen als zorghotel.
 2. LIVE | Corona in de regio: Steun voor bakkersgezin na coronaroddels, geen wegafsluitingen in IJsselland met Pasen
  video

  LIVE | Corona in de regio: Steun voor bakkersge­zin na coronarod­dels, geen wegafslui­tin­gen in IJsselland met Pasen

  Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.
 3. Voorganger Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’
  PREMIUM

  Voorganger Baptisten­ge­meen­te Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’

  Hij voelde een enorme opluchting, die ochtend - vorige week - toen de thermometer voor het eerst in vijftien dagen geen verhoging meer aangaf. ,,Ik ben erdoor”, dacht voorganger Erik van Duyl (53) van de Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord. ,,Ik hield me in die weken voor dat ik niet bang was. Maar toen ik zag dat de koorts weg was, besefte ik pas dat ik onder spanning heb geleefd.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn