Het defensieterrein bij Nieuw Milligen zou mogelijk het nieuwe onderkomen worden voor het Korps Mariniers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het defensieterrein bij Nieuw Milligen zou mogelijk het nieuwe onderkomen worden voor het Korps Mariniers. © Maarten Sprangh

Mariniers niet naar Vlissingen, komen ze nu naar Apeldoorn?

In Zeeland strijden teleurstelling en woede om voorrang nu staatssecretaris Barbara Visser dinsdagavond heeft gezegd dat Defensie geen marinierskazerne in Vlissingen wil bouwen. In de wandelgangen wordt het Defensieterrein in Nieuw Milligen bij Apeldoorn genoemd. Hoe nu verder?

Er zijn alternatieve locaties onderzocht, luidt de officiële reactie van Defensiewoordvoerder Menno Reemeijer, maar welke: ,,Daar kan ik nu nog niets over zeggen. Dinsdagavond heeft staatssecretaris Barbara Visser een gesprek gehad met de Zeeuwse delegatie. Die heeft geconcludeerd dat de marinierskazerne niet naar Vlissingen komt. Zover is het nog niet. Dat besluit is aan het kabinet.”

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn