Marktplein Apeldoorn krijgt een opvallend bouwwerk

videoHet nieuwe Marktplein van Apeldoorn krijgt een blikvanger. De vier ontwerpen waaruit de Apeldoornse bevolking mag kiezen, hebben namelijk alle een object. De vorm van de constructie verschilt echter nogal: van een eenvoudig, dunne pergola tot een opvallende houten markthal. Onderaan dit artikel staan impressies van de vier kanshebbers.

Dat is donderdagavond duidelijk geworden bij de presentatie van de modellen. De gemeente Apeldoorn heeft vier gerenommeerde bureaus een opzet laten maken om van het Marktplein een gezelliger, bruisender en mooier deel van de binnenstad te maken. Tegelijk moet 90 procent van het huidig oppervlak beschikbaar blijven voor de warenmarkt en voor andere activiteiten. Alle Apeldoorners vanaf 6 jaar mogen vanaf nu een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Het plan met de meeste stemmen zal daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm

De vier bureaus gebruiken logischerwijs alle de karakteristieken van Apeldoorn en de Veluwe: natuur en groen zijn een duidelijke inspiratiebron.

De herinrichting van het Marktplein moet in 2020 van start gaan, in 2021 zal Apeldoorn volgens plan het nieuwe plein in gebruik kunnen nemen. Er is 4 miljoen euro beschikbaar voor het gehele project, inclusief de kosten voor een nieuwe fietsenstalling en andere voorzieningen.

De ontwerpen op een rijtje:

Volledig scherm
© Landlab Landscape Architects Extraordinaire
Volledig scherm
© Bureau B&B
Volledig scherm
© West 8 Urban Design & Landscape Architecture
Volledig scherm
© Karres & Brands Landscape Architecture
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
    PREMIUM

    Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

    Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn