Marlon Ricardo: ,,Hier hebben ze geen behandeling voor die jongen. In Nederland wel. Dus misschien dat we weer teruggaan.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marlon Ricardo: ,,Hier hebben ze geen behandeling voor die jongen. In Nederland wel. Dus misschien dat we weer teruggaan.” © eigen foto

Marlon Ricardo verloor in 2009 niet alleen een vriend maar ook zijn toekomst

Marlon Ricardo (55) verloor op 30 april 2009 niet alleen een goede vriend. Door zijn eigen letsel, zowel lichamelijk als geestelijk, raakte hij ook zijn toekomstperspectief kwijt. Dus besloot de Antilliaan een jaar na de ramp al terug te keren naar Curaçao. Maar met de vlucht naar de andere kant van de wereld verdwenen de verschrikkelijke beelden niet van zijn netvlies. ,,Elke nacht word ik twee of drie keer wakker. Dan komt alles terug.”

Dat Marlon Ricardo en acht andere leden van Expreshon Kultural die donderdag in Apeldoorn zijn is opmerkelijk. Het dansensemble uit Almere treedt eigenlijk nooit op tijdens de nationale feestdag. Voor Koningin Beatrix en haar familie maken de Antilianen echter graag een uitzondering. Niet wetende dat die ongebruikelijke keuze desastreuze gevolgen heeft en zelfs de ondergang van de dansgroep in zal leiden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn