Marvano (7) vindt een echt pistool tijdens verstoppertje spelen: ‘Ik heb hem onder mijn trui gestopt’

VIDEO,,Wat heeft hij nou weer geflikt?”, denkt Leny Westrik als haar zevenjarige zoontje Marvano dinsdagmiddag met twee agenten de keuken binnen komt lopen. Al snel blijkt dat hij niks uitgevreten heeft, maar dat-ie een bizarre vondst heeft gedaan. Tijdens het buitenspelen is hij in de struiken aan de Treubstraat in Apeldoorn-Zuid op een vuurwapen is gestuit.

,,Samen met mijn vriendjes Milan en Julian was ik me aan het verstoppen voor drie meiden. Opeens zag ik in de bosjes een pistool liggen”, blikt Marvano een dag later terug. ,,Ik heb hem onder mijn trui gestopt. Daarna heb ik aan een meneer die bij zijn auto stond te wachten gevraagd of hij de politie wou bellen. Of hij schrok? Wel een beetje.”

  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn