Volledig scherm
De overval vond plaats op een Landal-park in Beekbergen. © Persbureau Heitink

Medewerkers vakantiepark in Beekbergen overvallen

UpdateTwee medewerkers van vakantiepark Heideheuvel in Beekbergen zijn zaterdagavond overvallen. Bij de overval zijn geen gewonden gevallen. Wel is er een klein bedrag buitgemaakt.

De overvaller kwam rond 23.30 uur het restaurant van het vakantiepark binnen, vertelt Landal-directeur Theo de Koning. Er waren op dat moment geen gasten meer aanwezig. De overvaller bedreigde het personeel met een vuurwapen - of een replica - meldt de politie.

,,Er is een relatief klein bedrag meegenomen'', zegt De Koning. Hij is blij dat het personeel het naar omstandigheden goed maakt. ,,Ze zijn met de schrik vrijgekomen, maar het heeft uiteraard een grote impact gehad. De twee medewerkers worden begeleid.'' De Landal-directeur vindt het mooi om te zien dat op sociale media gasten steun betuigen aan het personeel.

De overval heeft geen gevolgen voor de gasten van het park aan de Hoge Bergweg, dat rond de jaarwisseling helemaal vol zit. ,,Alles gaat gewoon door.''

Het is de eerste keer dat het Beekbergense park met een overval te maken heeft. De gebeurtenis van zaterdagavond komt volledig uit de lucht vallen, schetst De Koning. Er zijn de afgelopen tijd geen verdachte zaken opgemerkt.

Protocol 

Of er aanvullende veiligheidsmaatregelen worden getroffen, weet de Landal-keten nog niet. ,,We hebben een aantal veiligheidsprotocollen en het lijkt erop dat die goed gewerkt hebben. Of er meer nodig is moet blijken uit een evaluatie die we nog met de politie gaan houden.''

De overvaller kwam zaterdag volgens de politie vanuit de speeltuin, schuin voor de ingang van het restaurant aangelopen en is na de overval vermoedelijk in dezelfde richting gevlucht. Hij was in het donker gekleed, had een zwarte pet op en had zijn gezicht bedekt.

Kogelwerende vesten

Meerdere eenheden van de politie gingen na de overval ter plaatse. Agenten droegen kogelwerende vesten omdat de dader mogelijk gewapend zou zijn. Het onderzoek naar de overval loopt nog.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn