Volledig scherm
PREMIUM
Op de voorgrond het huis aan de Oudedijk dat van de gemeente Apeldoorn moet worden afgebroken. Daarachter de woningen waarvoor ook een handhavingsverzoek is gedaan. © Archief, Maarten Sprangh

Mediaverbod voor bewoners in ‘horrordossier’ Oudedijk Uddel

Een mediaverbod is nodig om doorbraak te vinden in het ‘horrordossier’ van de Uddelse Oudedijk. Dat vindt althans de gemeente Apeldoorn. Aan gesprekken die met buurtbewoners worden gevoerd koppelt ze de voorwaarde dat individuele bewoners geen uitlatingen mogen doen richting pers.

Dat melden bronnen in het ‘dossier Oudedijk’ aan de Stentor. Eventuele informatie richting pers zou slechts via gezamenlijke persberichten mogen worden gegeven. 

  1. Weg met de misverstanden: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeidsmarkt
    PREMIUM

    Weg met de misverstan­den: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeids­markt

    Waarom is het lastig voor veel nieuwkomers in Nederland een plek op de arbeidsmarkt te verwerven? Omdat die nieuwkomer en Nederlandse bedrijven elkaar niet altijd begrijpen, zo is al vaak vastgesteld. Een Apeldoorns initiatief probeert die eeuwige valkuil nu te dichten. Een eerste groep Syrische vrouwen is getraind om beter toegerust aan de slag te gaan. Grote zorgorganisaties zijn enthousiast.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn