Vakantiepark Landal Rabbit Hill, waar vrijdag duizenden jonge boompjes en struiken geoogst worden om elders een betere kans te krijgen.
Volledig scherm
Vakantiepark Landal Rabbit Hill, waar vrijdag duizenden jonge boompjes en struiken geoogst worden om elders een betere kans te krijgen. © anp

Meer Bomen Nu oogst duizenden boompjes en struiken op Landal Rabbit Hill in Apeldoorn voor tweede kans

Meer Bomen Nu gaat vrijdag 4 februari jonge boompjes en struiken verzamelen op Landal Park Rabbit Hill in Apeldoorn. Deze ‘zaailingen’ worden elders herplant, waar ze een grotere kans hebben om uit te groeien tot volwassen bomen. Vrijwilligers zijn welkom om te helpen en zelf ook een boom of struik mee naar huis te nemen. Ook tien andere parken van Landal GreenParks in Nederland doen mee. 

 1. Apeldoorners hopen dat rust terugkeert na arrestatie van katalysatordieven: ‘Kijk elke ochtend nog onder de auto’
  PREMIUM
  Met video
  3

  Apeldoor­ners hopen dat rust terugkeert na arrestatie van katalysat­or­die­ven: ‘Kijk elke ochtend nog onder de auto’

  Ze hopen allemaal dat ze nu rustig kunnen gaan slapen en de volgende ochtend ‘gewoon’ gebruik van hun auto kunnen maken, zonder dat de katalysator weg is. Gerrit, Miranda, Nick en Paulien zijn blij dat de politie eindelijk een ‘bende’ heeft aangehouden. Toch iets positiefs? ,,De sociale controle en verbinding in de straat is nooit beter geweest.”
 2. Historische schoorsteen dreigt uit tuin van Pierre en Marianne te verdwijnen: ‘Restauratie gigantisch duur’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  3

  Histori­sche schoor­steen dreigt uit tuin van Pierre en Marianne te verdwijnen: ‘Restaura­tie gigantisch duur’

  Dreigt een van de drie overgebleven fabrieksschoorstenen in Apeldoorn te verdwijnen? Bij Pierre en Marianne Reijerman staat ’ie midden in de tuin, maar de ‘versiering’ raakt in verval. Voor restauratie is nog ruim 12.000 euro nodig. ,,We hebben eens een autoband erin gegooid. Ging de zwarte rook over de brandweerkazerne. Vonden ze niet zo leuk...”

Apeldoorn