Marjolein Burges van Hair Design aan de Korenstraat in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein Burges van Hair Design aan de Korenstraat in Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Meer dan 250 kappers in Apeldoorn? ‘Er zijn genoeg klanten’

Meer dan 250 kappers in Apeldoorn, is dat wel een ‘normaal’ aantal voor een stad als Apeldoorn? Burgemeester John Berends vindt dat aantal erg hoog. Volgens hem is het een ontwikkeling die om ‘alertheid en scherpte’ vraagt. Net als de opkomst van de vele zonne- en nagelstudio's. Wat vinden de kappers? 

 1. Maximumsnelheid van ‘dodenweg’ langs Kanaal Zuid in Apeldoorn naar 60, maar waarom in Brummen niet?
  PREMIUM

  Maximum­snel­heid van ‘dodenweg’ langs Kanaal Zuid in Apeldoorn naar 60, maar waarom in Brummen niet?

  De maximumsnelheid op de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal is sinds begin juni tot ten minste eind dit jaar verlaagd van 80 tot 60 kilometer per uur, om te kijken wat de uitkomsten daarvan zijn. Dat besloot de Apeldoornse gemeenteraad in april. Toch loopt de weg ook door de gemeente Brummen, die nog niet tot zo’n besluit is gekomen. Waarom wordt daar nog geen actie ondernomen?
 2. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland
  PREMIUM
  Update
  9

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Oost-Nederland

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn