Volledig scherm
PREMIUM
Internist-geriater Barbara van Munster (links), met een verpleegkundige bij een oudere patiënt in Gelre ziekenhuizen. © Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Meer onderzoek Gelre ziekenhuizen naar betere behandeling van oudere patiënt

Wat is de valkuil bij een senior met hartfalen? Hoe krijg je een oudere patiënt in optimale conditie voor een ingreep? Naar dat soort onderwerpen gaat Gelre ziekenhuizen nog meer onderzoek doen, nu een van de artsen is benoemd tot bijzonder hoogleraar op dit terrein. Het resultaat daarvan moet zijn dat oudere patiënten in Gelre ziekenhuizen als een van de eersten in Nederland profijt hebben van verbeteringen in behandelingen.

Dokter Barbara van Munster werkt als internist ouderengeneeskunde en klinisch geriater in zowel Gelre ziekenhuizen als het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zij bekleedt nu ook een leerstoel van de Rijksuniversiteit Groningen. Daardoor kan ze voortaan meer tijd besteden aan wetenschappelijk onderzoek rond kwetsbare ouderen. Dat moet meer kennis opleveren over de beste behandeling. Het gaat daarbij onder meer om het ontdekken van hiaten in een bepaalde aanpak, en de vraag hoe met veranderingen in werkwijzen complicaties of onnodige ingrepen voorkomen kunnen worden. Als dat soort valkuilen en verbeterpunten in beeld zijn, leidt dat uiteindelijk tot betere patiëntenzorg.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn